Απόλυτος πρωταγωνιστής και φέτος ο Νέστορας Κολιός στα 5 χλμ. του Ioannina Lake Run

Απόλυτος πρωταγωνιστής και φέτος ο Νέστορας Κολιός στα 5 χλμ. του Ioannina Lake Run
Sunday, 24 September 2023

Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο τα πέντε τελευταία χρόνια κατέκτησε στα 5 χλμ. του Ioannina Lake Run ο Νέστορας Κολιός, καταφέρνοντας, μάλιστα, να κατεβάσει τον χρόνο του περισσότερο από μισό λεπτό σε σχέση με πέρυσι, αν και δεν είχε ιδιαίτερη πίεση μετά τα 3 περίπου χλμ.

Ο αθλητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων, φετινός πρωταθλητής Ελλάδας στα 3000 μ. στιπλ, έκοψε την κορδέλα του νικητή σε χρόνο 14.59 (15.32 πέρυσι), αφήνοντας στη 2η θέση τον 21χρονο Παναγιώτη Πετρουλάκη με χρόνο 15.26 και τρίτος τερμάτισε ο Στέργιος Πολίτης (Δρομική Ομάδα ΔΠΘ) με 15.31.

Στις γυναίκες πρώτη και με διαφορά τερμάτισε η αθλήτρια της Puma Ντενίσα Μπάλλα στην πρώτη της συμμετοχή στο 5άρι του Ioannina Lake Run, καλύπτοντας τη διαδρομή σε 17.40. Δεύτερη τερμάτισε η περσινή νικήτρια Χρύσα Ανδρούτσου (ΑΓΣΙ) με 19.57 και τρίτη πέρασε την γραμμή του τερματισμού η Κωνσταντίνα Σταματέλου με 20.34.

Συνολικά στον αγώνα των 5 χλμ., την εκκίνηση στον οποίο έδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης, έτρεξαν 729 δρομείς κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ο 80χρονος Γιώργος Τραπεζάνογλου και η 71χρονη σύζυγός του Ανδρομάχη από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο τέλος του αγώνα, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών με τον εγγονό τους. Πολυπληθείς ήταν οι ομάδες των χορηγών, η Βίκος Running Team και η Running Team της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλό της Γιάννη Βουγιούκα, ενώ τα δικά τους μηνύματα έστειλαν μέσα από τη συμμετοχή τους οι ομάδες του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. και της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (ΕΠΡΟΨΥΗ).

Τις απονομές στις γενικές κατηγορίες έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και η corporate & marketing technology manager Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, ενώ δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ απένειμε στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα η Puma, χορηγός του Ioannina Lake Run, διά χειρός του sports marketing manager της εταιρείας Χρήστου Παχιουδάκη.

Στους μαθητές Γυμνασίου τα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα απένειμαν ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και οι αντιδήμαρχοι Γιάννα Μαμακή και Γιάννης Αϊβατίδης, ενώ στις ηλικιακές κατηγορίες απονομές έκαναν η διευθύντρια marketing και επικοινωνίας της Garmin Νάνσυ Ζαμπέλη, ο Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσης, ο Γιώργος Γιολδάσης από τα Γιολδάσης Αρτοποιήματα, ο Αριστείδης Παπαϊωάννου από τη Maurten, ο Βασίλης Ρήτας από τη Nomad Honey, ο εκπρόσωπος της Autolinea Ioannina Γιάννης Κουλούρας, ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της διοργάνωσης Αγνή Δρίμτζια.