Συνεχίζουμε την προετοιμασία και αισιοδοξούμε

Συνεχίζουμε την προετοιμασία και αισιοδοξούμε
Thursday, 13 August 2020

Στόχος και επιθυμία μας είναι το Ioannina Lake Run να διοργανωθεί στις 19-20 Σεπτεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι και εμείς δε συμμεριζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με όλους τους πολίτες, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τον covid-19.

Γι’ αυτόν τον λόγο έγκαιρα προχωρήσαμε στην εκπόνηση ενός Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, το οποίο καταθέσαμε στην Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εγκρίθηκε με ελάχιστες παρατηρήσεις, τις οποίες ενσωματώσαμε στο τελικό κείμενο (δείτε αναλυτικά εδώ).
Είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να οργανώσουμε έναν αγώνα απόλυτα ασφαλή, τηρώντας όλα τα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί για την προστασία των δρομέων και των εθελοντών, ενώ έχουμε λάβει μέριμνα και για πρόσθετα μέτρα, τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλες διοργανώσεις.

Μέχρι στιγμής και με δεδομένο ότι ο Νομός Ιωαννίνων μετρά ελάχιστα κρούσματα, ο προγραμματισμός δεν αλλάζει. Άλλωστε, σύμφωνα και με την τελευταία επίσημη θέση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση για αναβολή αθλητικών διοργανώσεων. Γι’ αυτό και παρά τις αναβολές κάποιων αγώνων τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και φυσικά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τις κορυφαίες δρομικές διοργανώσεις της χώρας, στις οποίες συγκαταλέγεται και το Ioannina Lake Run.

Ωστόσο, αν η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας κατά τη περίοδο διεξαγωγής του Ioannina Lake Run, οδηγήσει σε αναστολή των αγώνων δρόμου, από την πλευρά μας θα είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε τη διεξαγωγή του, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να ανταποκριθούμε στην επιλογή όλων όσοι επιθυμούσαν και είχαν δηλώσει συμμετοχή να τρέξουν στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.
Εν αναμονή, λοιπόν, και σας καλούμε σε πιστή εφαρμογή των μέτρων για να είμαστε όλοι μαζί στο ραντεβού του Σεπτεμβρίου.