Μήνυμα ισότιμης συμμετοχής και συμπερίληψης από τα ΑμεΑ

Μήνυμα ισότιμης συμμετοχής και συμπερίληψης από τα ΑμεΑ
Sunday, 24 September 2023

Μήνυμα ισότιμης συμμετοχής και συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία έστειλε και φέτος το Ioannina Lake Run, με τον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, χορηγός του οποίους ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Υπό το δυνατό και διαρκές χειροκρότημα των θεατών, 45 άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας και οι συνοδοί τους κάλυψαν την απόσταση των 1.000 μέτρων, αρκετοί από αυτούς με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και στην άθληση και την ψυχαγωγία.
Στο τέλος της διαδρομής τους περίμενε το αναμνηστικό μετάλλιο με τα «ωκύπτερα» της αρχαίας Δωδώνης, ενώ τη σχεδιαστική υπογραφή του διεθνώς διακεκριμένου brand director Δημήτρη Παπάζογλου είχε και το φετινό μπλουζάκι.
Στον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ πήρε μέρος και ο Χάρης Ασλανίδης, ο οποίος διαγνώστηκε στα δύο του χρόνια με νωτιαία μυϊκή ατροφία, πάθηση, ωστόσο, που δεν τον εμποδίζει να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου με τη βοήθεια του συνοδού του.
Πριν την εκκίνηση του αγώνα, μίλησε στους συμμετέχοντες ο Διογένης Τσώνης, ο αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο πριν 13 χρόνια και μετά από 19 χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη και τα πόδια κατάφερε όχι απλώς να σταθεί όρθιος, αλλά να συναγωνίζεται και αθλητές χωρίς κανένα πρόβλημα στην κολύμβηση και την κωπηλασία, ενώ εσχάτως αποφάσισε να πάρει μέρος και σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων με χειρήλατο ποδήλατο.