Επέστρεψε στην κορυφή ο Νέστορας Κολιός στο 5άρι του Ioannina Lake Run

Επέστρεψε στην κορυφή ο Νέστορας Κολιός στο 5άρι του Ioannina Lake Run
Sunday, 18 September 2022

Στο βάθρο του νικητή του αγώνα των 5 χλμ. του Ioannina Lake Run επέστρεψε ο Νέστορας Κολιός. Ο Γιαννιώτης αθλητής τερμάτισε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, κατακτώντας το τρίτο του χρυσό μετάλλιο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο πέρυσι έχασε την πρωτιά, εξαιτίας της ακύρωσης της συμμετοχής του.

Σε μια έντονα ανταγωνιστική κούρσα, ο Νέστορας Κολιός έκοψε την κορδέλα του νικητή σε χρόνο 15.32, αφήνοντας στη 2η θέση τον Γιώργο Σταμούλη με χρόνο 15.41, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Νικόλαος Πονηρέας (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς) σε 16.15.
Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Χρυσούλα Ανδρούτσου του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων με χρόνο 19.52, στη δεύτερη η Ελένη Νικολοπούλου του ΓΑΣ Αγρινίου, που κάλυψε την απόσταση σε 20.09, και τρίτη η Σταυρούλα Παπαδοπούλου (Αρσάκειο) με χρόνο 20.53.
Συνολικά στον αγώνα των 5 χλμ. έτρεξαν 702 δρομείς κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ήταν και οι δρομείς των ομάδων των χορηγών: της Βίκος Running Team, της Bwin Running Team και της Running Team της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Επίσης, συμμετείχαν ομάδες από την εταιρεία πληροφορικής P&I, την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (ΕΠΡΟΨΥΗ), την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) και τα Αρσάκεια Σχολεία.
Τις απονομές στις γενικές κατηγορίες έκαναν ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλης Βασιλείου, και στις ηλικιακές κατηγορίες ο εκπρόσωπος της Βίκος ΑΕ, μεγάλου χορηγού του Ioannina Lake Run, Ηλίας Λυμπέρης, η διευθύνουσα σύμβουλος της Garmin Greece Μαριάνθη Σκορδίλη, ο εκπρόσωπος της KIA - Autolinea Ίωνας Στεφάνου, η Έλενα Πλαχούρα από τη Nomad Honey, ο Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσης, ο πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Πέτρος Λυκίδης και ο γραμματέας Παναγιώτης Μανούσης, ο αλυτάρχης της διοργάνωσης Κώστας Χουβαρδάς, οι φωτογράφοι του αγώνα Άγγελος Ζυμάρας και Δημήτρης Τοσίδης, ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης Αποστόλης Τζελέτας.
Δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ απένειμε στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα η Puma, χορηγός του Ioannina Lake Run, ενώ οι δύο νικητές παρέλαβαν και από την Aegean Airlines, επίσημο χορηγό αερομεταφορών του αγώνα, από ένα διπλό εισιτήριο μετ’ επιστροφής, για οποιαδήποτε διαδρομή του δικτύου εσωτερικού της Aegean ή της Olympic Air.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτοι νικητές των γενικών κατηγοριών στεφανώθηκαν με τα στεφάνια των νικητών, τα οποία δημιούργησαν τα παιδιά, που συμμετείχαν σε δημιουργικό εργαστήρι στην «Εβδομάδα Λίμνης».