Συνεντευξη τύπου

Συνεντευξη τύπου
Saturday, 14 September 2013

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον 7ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, που πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» Ιωαννίνων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς καλύφθηκε το πλαφόν των 1200 δρομέων, που θα πάρουν μέρος τόσο στην περιμετρική διαδρομή των 30 χιλιομέτρων της Παμβώτιδας, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ., των 10 χλμ. και του παραλίμνιου δρόμου «Μαμά – καρότσι».


     Την ικανοποίησή του για τον αριθμό των συμμετοχών και τη στήριξη των φορέων εξέφρασε ο πρόεδρος του Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης, τονίζοντας ότι στόχος και φιλοσοφία της διοργάνωσης είναι η προβολή της περιοχής και η προστασία του φυσικού της πλούτου, μέρος του οποίου αποτελεί η λίμνη Παμβώτιδα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού.
     «Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων απόκτησε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ανθρώπων του δρομικού κινήματος και αθλητές από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στην πόλη το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, για να πάρουν μέρος σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.
     Ο αγώνας του «ΑΟ Ποσειδών» Ιωαννίνων είναι ταυτισμένος με το δρομικό κίνημα και τον λαϊκό ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα, καθώς συνέβαλε στην ανάπτυξή τους δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε χιλιάδες δρομείς μέχρι σήμερα και δείχνοντας το δρόμο για τη διοργάνωση δεκάδων αγώνων σε κάθε γωνιά της χώρας, φτάνοντας μάλιστα να διεκδικεί την πρώτη θέση στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων μετά τον Μαραθώνιο στην Αθήνα και τον Κλασικό Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
     Τη βεβαιότητά τους για την επιτυχία των αγώνων και την υποχρέωση της αυτοδιοίκησης να στέκεται αρωγός σε αθλητικά γεγονότα μεγάλης εμβέλειας, εξέφρασαν από την πλευρά τους ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Κολόκας και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης. 
     «Μέσα από τέτοιου είδους συνέργειες μπορούν να προκύψουν σημαντικά οφέλη για την περιοχή και είμαι περήφανος που ως Περιφέρεια στηρίξαμε τη διοργάνωση από την πρώτη χρονιά. Όραμά μας είναι κάποια στιγμή να δούμε και δρομείς από το εξωτερικό να τρέχουν το Γύρο της λίμνης, γιατί είναι μία διοργάνωση που πραγματικά αξίζει», σημείωσε ο κ. Κολόκας, για να συμπληρώσει με τη σειρά του ο κ. Κατηρτσίδης: «Σαν Δήμος κάνουμε το αυτονόητο. Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τα αθλητικά σωματεία και τις διοργανώσεις. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία των αγώνων». 
    Παρών στη συνέντευξη τύπου το βράδυ της Τετάρτης στη «Φρόντζου Πολιτεία» και το μοντέλο Αλέξανδρος Παρθένης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στον Γύρο της λίμνης. 
Όπως έκανε γνωστό, ήρθε στα Γιάννενα μαζί με ένα φίλο του πριν από τέσσερα χρόνια και από την επόμενη χρονιά κάθε χρόνο βρίσκεται στην πόλη, για να τρέξει τη διαδρομή. «Μια διαδρομή με σπάνια φυσική ομορφιά και αφύσικα καλούς ανθρώπους, κάτι που στις μέρες μας σπανίζει. Μη σταματήσετε να το κάνετε ποτέ», ήταν το μήνυμα που έστειλε. 
Χορηγοί και εθελοντές
     Ο πρόεδρος του Α.Ο Ποσειδώνα Ηλίας Σπυριούνης στάθηκε και στη σημαντική βοήθεια των χορηγών και των εθελοντών. 
Ιδιαίτερα σημείωσε την χορηγική υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, λέγοντας ότι στην σταθερή αξία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΒΙΚΟΣ» και της οικογένειας Σεπετά ήρθε να προστεθεί η οικογένεια Σιόντη με τις επιχειρήσεις SportZone και Siontis Athletics.
     «Μαζί τους θα σχεδιάσουμε τον επόμενο αγώνα και εύχομαι ο Γύρος της Λίμνης να πάει ψηλά για το καλό όλων», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Από την πλευρά τους οι Κωνσταντίνος Σεπετάς και Τάσος Σιόντης σημείωσαν πως με χαρά στηρίζουν μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. 
     «Είμαστε από το 2007 στο πλευρό του «Α.Ο Ποσειδών» και τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Γύρο Λίμνης. Ο «ΒΙΚΟΣ» και η οικογένεια Σεπετά στηρίζουν τον αθλητισμό στην πόλη», ανέφερε ο κ. Σεπετάς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σιόντης σημείωσε: «Τα Γιάννενα έχουν αναπτύξει μία σημαντική δρομική κουλτούρα και ευχή μας είναι ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερα γιατί από τον αθλητικό τουρισμό μπορούν να προκύψουν σημαντικά οφέλη για την πόλη. Καλούμε τον κόσμο να χειροκροτήσει τους αθλητές». 
     Χορηγός του αγώνα είναι και η εταιρεία αθλητικών παπουτσιών Saucony και στη διάρκεια της συνέντευξης διαβάστηκε μήνυμα του εκπροσώπου της, ο οποίος χαρακτήρισε ως έναν σημαντικό αγώνα με πανελλαδική εμβέλεια τον Γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων. 
    Ο κ. Σπυριούνης ευχαρίστησε ακόμη το Τμήμα Τροχαίας, τον Στρατό, το ΕΚΑΒ, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, τους Ραδιοερασιτέχνες, τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων, το Ολύμπιον Θεραπευτήριο και όλους τους εθελοντές. 
Το πρόγραμμα των αγώνων
          Στο πρόγραμμα του διημέρου αναφέρθηκε η προπονήτρια του Α.Ο Ποσειδώνα Ευτυχία Μαυροπούλου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στην πλατεία Μαβίλη, στα παλαιά Σφαγεία και κατά μήκος της διαδρομής για να χειροκροτήσει όλους τους αθλητές. 
        Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στα παλαιά Σφαγεία με τον παραλίμνιο δρόμο μαθητών, συνεχίζεται στις 6 το απόγευμα με το «Μαμά – καρότσι» και στις 6:30 είναι η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων. Επίσης, στις 7:30 το απόγευμα θα υπάρξουν και δύο ομιλίες, του Νίκου Πολιά με θέμα «Το τελικό στάδιο της προετοιμασίας πριν τον Μαραθώνιο» και του Γιάννη Ζαρώτη με θέμα «Ολοκληρωμένη προετοιμασία».
Την Κυριακή, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην πλατεία Μαβίλη, όπου στις 9 θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου των 30 χιλιομέτρων, ενώ δύο ώρες νωρίτερα έχουν πάρει εκκίνηση όσοι θα κάνουν δυναμικό βάδισμα στην ίδια διαδρομή. 
Στις 9:10 το πρωί θα δοθεί εκκίνηση και στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων. Στη μία το μεσημέρι υπολογίζεται η απονομή μεταλλίων. 
         Την κατανόηση των πολιτών και την υποχρέωσή τους να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων επισήμανε ο Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης, προσθέτοντας ότι για κάποιες ώρες θα υπάρξει ταλαιπωρία, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν πως πρόκειται για έναν αγώνα με πολλαπλά οφέλη για την πόλη.