Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Tuesday, 20 September 2016

Υπόθεση όλης της πόλης αποτελεί πλέον ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων και αυτό αποδείχθηκε με τη στήριξη που παρείχαν οι φορείς στη διοργάνωσή του τις ημέρες των αγώνων και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών, που αγκάλιασαν τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, προσφέροντας κάθε δυνατή συνδρομή, καθώς διαπιστώνουν πως τα οφέλη για την περιοχή είναι τεράστια και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να δίνει την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χλμ. και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Περικλή Βασιλάκη να κάνει την απονομή στις πρώτες των 10 χλμ. Αμφότεροι αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στη διοργάνωση και υποσχέθηκαν κάθε δυνατή στήριξη στο μέλλον.

Κάθε δυνατή βοήθεια πρόσφερε και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτοντας μέσα και προσωπικό στην υπηρεσία της διοργάνωσης, αλλά βοηθώντας και στο κομμάτι της προβολής. Παρόντες στους αγώνες οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Παντελής Κολόκας και Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο οποίος φρόντισε για την καθαριότητα στην παραλίμνια διαδρομή και στην πλατεία Μαβίλη που ήταν το επίκεντρο των αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος υπήρχαν τέσσερις χημικές τουαλέτες στη διαδρομή, ενώ δόθηκαν προς χρήση και οι δημοτικές τουαλέτες στη Διονυσίου Φιλοσόφου. Πολύτιμοι σύμμαχοι και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και Βασίλης Καλούδης αντίστοιχα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Νάστος που έδωσε λύσεις ως υπεύθυνος για το εργοτάξιο, Μπάμπης Μπρέχας που φρόντισε για τα αδέσποτα και Γωγώ Γιώτη, που χάρη στις δικές της προσπάθειες έγινε δυνατή η χρήση του γραφείου που λειτούργησε ως Κέντρο Εγγραφών.

Ο Δήμος στήριξε τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και με τις δομές του, καθώς συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις με το Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΙ, ενώ υποστηρικτής ήταν και το Σπήλαιο Περάματος, που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το επισκεφθούν με μειωμένο εισιτήριο.

Μέσα για την οριοθέτηση και σηματοδότηση της διαδρομής διέθεσαν η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, η ΤΕΡΝΑ και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ συνδρομή υπήρχε και από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας.

Ενεργή συμμετοχή στην όλη προσπάθεια είχε και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με τα μέλη της να διαθέτουν δωμάτια στη διοργάνωση για τη φιλοξενία αθλητών και συνεργατών, ενώ βοήθησε και στην προβολή του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.
Στους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν τον Γύρο Λίμνης συγκαταλέγεται πλέον και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» με τον δημιουργό του, Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη να φιλοτεχνεί και φέτος ένα συλλεκτικό μετάλλιο, πραγματικό αντικείμενο τέχνης.